Suomalainen elokuva kansainvälistyy

Makasiini
Millainen on nykyajan suomalainen elokuva? Minkälaisia tarinoita kansainvälistyvä elokuva-ammattilaisten joukko tuo ruutuihin ja valkokankaalle? Makasiinissa fiilistelemme Tampereen elokuvajuhlia ja puhumme suomalaisen elokuvan kansainvälistymisestä.

Mukana studiossa keskustelemassa on kaksi Tampereen elokuvajuhlien ensikertalaista: ensikertaa tuomarina toimiva dokumenttiohjaaja Kira Jääskeläinen sekä käsikirjoittaja-elokuvaohjaaja Carlos Marrequin, jonka viime vuonna valmistunut lyhytelokuva kilpailee elokuvajuhlien kotimaisen tuotannon sarjassa.

Ohjelmassa pääsemme tutustumaan Juan Reinan uutuuselokuvan Pinnan alla tekoon ja kuulemme dokumenttiohjaajan kokemuksia maailmalla työskentelemisestä ja toisaalta kotiin palaamisesta. Käymme myös Helsingin Kaapelitehtaalla, missä parhaillaan harjoitellaan yksinomaan afro-suomalaisten taiteilijoiden tekemää Noble Savage -teatteriesitystä. Miksi kansainvälisessä Suomessa taide on yhä yksiväristä, ja mitä sille voisi tehdä? Pääsemme myös nauttimaan ennakkoon maistiaisia Carlos Marrequinin kilpailuelokuvasta Ei ikinä enää.

Makasiini on tehty yhteistyössä Tampere Film Festivalin kanssa. Tampereen elokuvajuhlia vietetään 9.3.-13.3. Verkkosivu: http://tamperefilmfestival.fi/

Filkkarimakasiini on Tv-makasiinikurssin opiskelijoiden tuotantoa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)