Suomalaisuus keppihevosena

Makasiini
Eurooppaan ja Suomeen suuntautuva pakolaistulva on jakanut suomalaiset kahteen leiriin. ”Suvakkien” ja ”rasistien” nokittelu kuvastaa hyvin sitä, minkälaisessa muutoksessa suomalaisuus on 2010-luvun yhä kansainvälistyvässä maailmassa.

Taistelussa isänmaallisuuden määrittelystä käytetään keppihevosina muun muassa perinteisiä suomalaisuuden symboleja sekä sotaveteraanien oletettuja ajatuksia Suomesta ja suomalaisuudesta.

Nyt hiljainen enemmistö on noussut vastustamaan äänekkään äärioikeiston tapaa omia kansallisia symboleja osaksi omaa ajatusmaailmaansa, ja tuoreen tutkimuksen mukaan veteraanitkin ovat varsin suopeita Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita kohtaan.

Kenellä on oikeus määritellä, mitä suomalaisuus tarkoittaa? Miksi suomalaisuutta on vaalittava? Millä tavalla leijona kuvastaa suomalaisuutta?

Studiossa näkemyksiään suomalaisuudesta kertovat Suomalaisuuden Liiton varapuheenjohtaja Antti Ahonen sekä Muutos 2011 -puolueen entinen puheenjohtaja Jari Leino.

Keskustelun lomassa nähdään kaksi tv-inserttiä, jotka ovat myös erikseen nähtävissä makasiinin alapuolella. Ensimmäisessä Suomen Sisun Tampereen piirijärjestön edustajat kertovat toiminnastaan ja ajatuksistaan esimerkiksi turvapaikanhakijoihin liittyen. Toisessa ollaan mukana itsenäisyyspäivänä järjestetyssä Vapaus pelissä -vastamielenosoituksessa, jolla vastustettiin kansallismielisen 612-kulkueen marssia Helsingissä.

Makasiini on TV-makasiinikurssin opiskelijoiden tuotantoa.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)