Fanius, omistautunutta ihailua

Makasiini
Fanittaminen on jonkin asian omistautunutta ihailua. Fanitukseen ollaan valmiita panostamaan, ja monelle se on suorastaan elämäntapa. Toisaalta etenkin aikuisten ihmisten kohdalla fanitusta usein kummastellaan ja sen järkevyys kyseenalaistetaan. Siitä huolimatta aikuisia faneja nähdään valtavasti sekä urheilun että populaarikulttuurin parissa.
Mikä fanittamisessa vetoaa? Miten fanius syntyy ja miten se eroaa harrastamisesta? Studiossa aiheesta keskustelevat jalkapallon fanikulttuuriin erikoistunut mediatutkija Sami Kolamo sekä Nörttitytöt-blogiin kirjoittava Marjukka Lampo. Inserteissä nähdään kaksi intohimoista fania. Heistä toisella ihailun kohteena on jääkiekkoseura, toisella puolestaan showpaini; insertissä tutustutaan myös showpainijaan.
Fanimakasiini on TVII kurssin opiskelijoiden tuotantoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *